Varför har jag inte alternativet att byta användarnamn på min nya Facebook-sida?

publicerat i: Lösningar | 0

Problem: Jag har skapat en ny Facebook-sida, och jag är säker på att förra gången så kunde jag ange ett användarnamn direkt på sidan, för att få kortare adress (url). Nu finns inte alternativet där! Förut behövde man ha 20 eller 25 gillningar på Facebooksidan för att få skaffa ett användarnamn, men det tror jag inte att man ska behöva nu. Är det bara en viss typ Facebooksidor som man kan ändra användarnamnet direkt på?

Svar: Ja, det stämmer att det fungerar lite olika beroende på vilken typ av sida du skapat. Men det finns en genväg!

Knepet som gör att du kan skapa ett kort användarnamn (och adress) på din Facebook-sida direkt!

Här är knepet: Lägg helt enkelt till en administratör till på din Facebook-sida. Den administratören kan direkt gå in och lägga till ett kort användarnamn och adress på sidan.

Gör så här:

  1. För att lägga till en administratör, gå till din Facebook-sida och klicka på Inställningar (1), sedan på Om (2). Skriv namnet på den nya administratören vid (3). Sedan måste du klicka där det står Redaktör (4) och ändra rollen till Administratör. Klicka sedan på knappen Lägg till (5) för att lägga till administratören.
    Lägg till administratör för din Facebook-sida
  2. Den nya administratören kan nu lägga till ett användarnamn på Facebooksidan. Den nya administratören går då till fliken Om, och vips, så finns nu alternativet Ange användarnamn!
    Ange användarnamn på din Facebook-sida

Tänk på att användarnmnet på en Facebook-sida inte kan ändras. Så tänk dig för när du skapar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.