Har pekat om min domän men kommer inte till nya hemsidan

publicerat i: Lösningar | 0

Problem: Jag har pekat om min domän från mitt förra webbhotell till mitt nya men fortfarande ser jag inte den nya hemsidan. Är något fel? Kan jag göra något för att påskynda ompekningen av domänen?

Lösning: Det är normalt att det tar upp till 24 timmar, ibland mer, innan en ompekning av domännamn slår igenom helt i domännamnssystemet (DNS). Du undrar om något är fel. Det finns inget du kan göra för att påskynda processen i DNS.

Men det finns två saker du kan göra. Du kan kolla att ompekningen lyckats, och du kan se till att den gamla DNS-informationen inte ligger kvar i din dators cache.

1. Kolla om ompekningen av domänen lyckats

Gå till http://dnscheck.iis.se, skriv in din domän och klicka Testa. Nu kommer du att se om du lyckats peka om din domän till de nya namnservrarna. Du kanske vill dubbelkolla att du angett rätt namnservrar – kolla med ditt webbhotell.

2. Gör en DNS-flush i din dator

Din dator cachar DNS-information för att snabbare komma åt webbadresser. Du kan tömma denna cache genom att köra kommandot flushdns i ipconfig. Det är inte så krångligt som det låter. Gör så här:

  1. Håll ner Win-knappen     på ditt tangentbord och tryck X samtidigt. Nu öppnas en meny. På den väljer du Kommandoprompt (engelska: Command Prompt).
  2. Kommandotolken öppnas nu. Där skriver du:
    ipconfig /flushdns
    Öppna kommandotolken för att köra flushdns i ipconfig
  3. Tryck Enter Hur man kör flushdns i ipconfig för att se sin domän efter flytt

Nu är är DNS-cachen rensad i din dator. Testa nu surfa till din hemsida. Ser du inte den ”rätta” hemsidan (den på den nya servern) så är det bara att vänta några timmar till och göra en ny flushDNS.

Hur funkade detta för dig? Skriv gärna en kommentar nedan. Har du ett annat problem du vill ha hjälp med? Posta här →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.